Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling

Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig
en onderscheidend maakt

Wil je graag persoonlijk advies?

Terug naar aanbod
Duur: 1 dagdeel
Datum: di, 11 okt 2016 13:30
Locatie: Apeldoorn
Investering: € 295 BTW-vrij
Accreditatiepunten: 3

Inschrijven
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Wil je graag persoonlijk advies?

Ons aanbod

De ontwikkeling van persoonlijkheids(problematiek) - Wout Achterveld

• Wat is de invloed van stress en trauma's in de vroege jeugd op de ontwikkeling van de persoonlijkheid?
• Wat is hechting en wat zijn hechtingsstijlen? En waarom zijn deze van belang?
• Wat kan ik als arbeidsdeskundige met deze problematie en welke vragen zijn er?

Met de kennis van de invloed van stress, trauma’s en hechting in het achterhoofd is het gemakkelijker te begrijpen waarom er scheefgroei kan ontstaan in de ontwikkeling van de persoonlijkheid en hoe zich dat uit in de vorm van wat wij persoonlijkheidsstoornissen zijn gaan noemen.

Met deze kennis wordt duidelijk waarom bij de ene persoon het nog wel mogelijk is om opnieuw te re-integreren in het eigen werk, terwijl bij de andere persoon dit absoluut niet verstandig is.

Hiermee biedt Wout een stukje bagage waardoor u beter leert te begrijpen waarom het soms gaat zoals het gaat en waarom de impact van gebeurtenissen op mensen soms veel groter is dan je zou verwachten. Met deze verdieping hopen wij dat het begrip voor deze doelgroep wordt vergroot, waardoor nieuwe ervaringen van stress en trauma’s mogelijk vermeden kunnen worden.

Een thema wat diep gaat en dikwijls ook moeilijk bespreekbaar is, met name vanwege de huidige richtlijnen ten aanzien van privacy-regels. Tijdens deze scholing wordt een opening van zaken gegeven.

Wout Achterveld is stafpsycholoog bij A&K. Naast zijn staftaken voert hij psychologisch onderzoek, psychodiagnostisch onderzoek en capaciteitenonderzoeken uit om resterende mogelijkheden en mogelijkheden voor beroepen in kaart te brengen. Tevens voert hij tijdens re-integratietrajecten psychische interventies uit. Als docent geeft hij regelmatig trainingen aan coaches / begeleiders in het omgaan met mensen met psychische klachten.

Voorbereiding: Ter voorbereiding moet de deelnemer een casus uit de praktijk meenemen naar de bijeenkomst.

© 2018 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment